diumenge, 11 de setembre del 2022

LAIA CASAJOANA I XAVI PLANAS GUANYEN LA 38ena CURSA POPULAR DE CASTELLAR.

Primera Cursa Popular Inclusiva i Assistida de la història de l'atletisme de Castellar del Vallès

En una bona tarda de dissabte de Festa Major 10 de setembre del 2022 va tornar a realitzar-se la Cursa Popular de Castellar a la seva 38ena edició, després de dos anys sense per la Covid19, organitzada pel Club Atlètic Castellar i amb la bona participació d'uns 350 atletes en 5 proves ben diferents.

A la cursa gran sobre 4800 metres en tres voltes la guanyadora va ser una de les grans promeses de l'atletisme català, la castellarenca Laia Casajoana que dominà la prova des de l'inici seguida per la també gran promesa del CAC Paola Clermont que acabà segona, mentre completà el pòdium la històrica atleta del CAC Mònica Cordoba. També es donà premi a les tres primeres locals que foren en primer lloc la Isabel Criach, segona la Marta Ventura i tercera la Pilar Munt.

Paola Clermont, Laia Casajoana i Mònica córdoba

A l' apartat masculí es visqué una cursa enormement emocionant amb el triomf a la fi , després de volar a la baixada cap a l'arribada, de l'històric Xavi Planas amb triomfs en campionats de Catalunya, d'Espanya , al cros de Castellar, molts anys a la milla urbana, però mai havia estat el primer a la cursa popular i, seguit d' una altra gran promesa castellarenca com és Martí Bertran i completà un gran pòdium el corredor de curses de muntanya Karim Kabeo. En quant als tres premis locals el primer fou per a un fortíssim Antonio Bono seguit de Marc Gallego i Òscar Bertran.

Martí Bertran, Xavi Planas i Karim Kabeo

Aquests darrers anys el Club Atlètic Castellar ha fet una aposta ferma per promoure l'atletisme inclusiu, per això en totes les competicions que s'organitzen s'inclou la prova inclusiva, en el cas de la Cursa Popular aquest any s'afegiren dues noves curses com fou l'assistida per a personess amb mobilitat reduïda i la gran cursa inclusiva on una sèrie d'atletes van fer una gran demostració d'esforç molt encomiable. Núria Guzman Margalef, ha estat la primera atleta de la història de Castellar que ha participat en una prova assistida que va fer possible la seva cosineta Laia Martínez Margalef conduint-la fins la línia d'arribada.

La Laia ajudant a la Núria a arribar

En la cursa inclusiva hi van participar: Victor Cozar, Paquita Valle, Daniela Gila, Oriol Rodriguez, Ruslan Gurri.

Victor Cózar

Daniela Gila i Paquita Valle

Ruslan Gurri

Oriol Rodriguez

A la cursa dels petits sobre 800m. la campiona fou la Beth Busquets seguida de la Bruna Campí i la Júlia Grau que van fer un gran esprint superades pel primer noi, un vailet molt ràpid de nom Blai Garcia seguit de Joel Pérez i Quim Chamanel.

Bruna Campí, Beth Busquets i Júlia Grau

Joel Pérez, Blai Garcia  i Quim Chamanel.

A la cursa dels mitjans sobre 2000m. les noies del CAC van lluir i guanyà la Daniela Gaitan seguida de la Maria Pinosa i la Núria Muntada, mentre en nois un fortíssim Marc de Pablo guanyava sobre els nois del CAC que quedaren segon (Pablo Ibáñez) i tercer (Alex Castellanos).

Maria Pinosa, Daniela Gaitan i Núria Muntada

Pablo Ibánez, Marco de Pablo i Alex Castellanos

A la vora de les 8 de la tarda s'acaba la Cursa Popular amb l'entrega de trofeus per part de l'alcalde de Castellar Ignasi Jiménez i el nou president del CAC Javier López amb la satisfacció que l'atletisme va triomfar sobre l'asfalt del centre de Castellar en una nova Festa Major.