dimarts, 19 de setembre del 2006

ELS ATLETES DEL CALIFORNIA SPORT JOAN ALVAREZ I NIMFA CHAVEZ GUANYEN LA X PUJADA I BAIXADA A CADAFALCH

El diumenge passat en un matí de fresca i sol, propici a l’esport, es va disputar una de les curses més valorades pel CAC: la Pujada i Baixada a Cadafalch en la seva X a edició. La que va començar com una aposta del Club Atlètic Castellar per promocionar les curses de muntanya a Catalunya s’ha anat consolidant i són més de dos-cents atletes els que any rera any s’enfronten al repte de fer “un Catafau”. Es tracta d’una prova de quasi 15km que malgrat els esplèndids paratges i l’enorme vistositat paisatgística , és caracteritza per una notable duresa amb sortida des de la porta de l’ajuntament de Castellar, pujada cap el Puig de la Creu fins l’Alzina Balladora, trencall a l’esquerra per enfilar cap a Togores, després el Coll Munner, Quatre Camins i baixada frenètica cap a la Vila. Així dos-cents esportistes valents sortiren de Castellar i de seguida es va veure que el més fort era Joan Alvarez, jove Barceloní de 23 anys que ja guanyà l’any passat i està enrolat a les files del Califòrnia Sport. El temps d’Alvarez fou de 52’36”, darrera aparegué el corredor de Les Franqueses Toni Flores amb 53’56” i tercer el terrassenc Xavi López amb 54’53”. El primer atleta local va ser David Jaen en una molt meritòria setena posició final amb 56’17”, marca personal i cada cop més fort i deu segons després feia l’entrada un també amb enorme progrés Lluís Garcia amb 56’27”. Altres castellarencs també accediren als pòdiums per ser els primers de llurs categories Així en veterans de més de 40 anys el campió fou Joan Ruiz amb una excel·lent cursa i uns molt bons 59’48”. En veterans de més de 50 anys el guanyador fou el pundonorós Antoni Jaramillo amb 1.02’38” i en més de 60 anys l’incombustible Josep Pons imposà la seva llei i experiència amb 1.07’23”. Altres atletes del CAC a línia d’arribada foren Josep Margalef (58.37), Xavi Planas (59.17), Joan Mármol (1.00.23), Adamo Membrives (1.00.32), Benjamí Benedicto (1h1’39”), Xavi Gual (1.02.54), Jordi Muñoz (1.05.22), Elies Jordan (1.08.07), Josep Comas (1.06.14), Francesc Paul (1.05.40), Josep Andujar (1.09.13), Josep Calvet (1.11.52), Antoni López (1.13.2) i Oriol Sagrera (1.19.27).

Pel que respecta a la cursa femenina la campiona també va ser una atleta molt jove i també del California Sport. Es tracta de la terrassenca Nimfa Chavez que va saber lluitar de valent i es presentà a línia d’arribada amb 1h1’51”, darrera d’ella arribà la Rosa Mas de Navarcles a les files del C.A. Manresa i la Maria Ramos, la corredora madrilenya afincada a Valldoreix que també fou tercera la setmana passada a la cursa popular de la nostra Vila. Quarta arribà la Loreto Velasco i el pòdium es completà amb la Barcelonina Maria Portoliu.

A les 11hores amb el millor dels ambients es procedí a l’entrega de trofeus per part del regidor d’esports de l’Ajuntament de Castellar Xavi Romance i el president del CAC Joan Pere López. També es va fer una distinció de trofeu al corredor d’Alella Joan Ciureneta perquè als seus 74 anys va córrer un altre any, com ha fet en les deu edicions la cursa de Catafau i l’acabà en ultima posició amb molt de mèrit i la promesa de tornar l’any que ve. Que així sigui amic Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada