dilluns, 14 d’octubre del 2013

EL CAC I EL MON DE LES TRIATLONS . ELS PIONERS OSCAR BERTRAN I FRANCESC PAUL


Aquest divendres hi ha assemblea del Club Atlètic Castellar a les 9 de la nit, i un dels punts de l’ordre del dia és que els socis aprovin una nova secció: la triatló. Així doncs, caldrà dir que al Club Atlètic Castellar han hagut precedents des d’històrics corredors del CAC com Martín Tornay, que quan era del CNS el 1994 va fer l’Ironman de Lanzarote en 10h54’, fins al cas del fondista Oscar Bertrán que al maig a l’Ironman de l’Ametlla de Mar va fer l’actual rècord CAC en 11h14’, acompanyat d’altre castellarenc, Josep Blasco. L’últim esdeveniment ha estat el 6 octubre a l’IRONMAN CHALLENGE DE BARCELONA (Calella) on Francesc Paül va fer 3.8km nedant, 180km en bici i 42 km (la marató) corrent. Dels 1300 participants, 70% eren estrangers d'arreu d'Europa. Paül va fer el 649è amb un temps d’11 hores i 40 min. 

Nedant 1h.12 min (253è), bicicleta 6 h. 7 min (862è), marató 4 h. 8 min (583è.) Total 11 hores 40 min (posició final 649è). 


En Francesc ens va comentar: 

“Va ser brutal, molt content, vam tenir forca pluja al tram bici; al tram final de la marató, ja amb més de 10 hores, del 25 al 35 vaig agafar una bona pájara però vaig recuperar-me els últims quilòmetres per acabar sencer i molt content!! Per ser el primer i per un exvelocista no està malament!! Estic molt content ja que l’entrenament és brutal, moltes hores en els últims 6 mesos compaginant feina i família!! Ha estat dur sobretot això de compaginar l'entrenament amb la feina i família i intentar que no afectés en res... entrenaments a les 6 matí de dilluns a divendres ja que per la tarda no puc, i els caps de setmana les tirades de bici... com que no podia acumular moltes hores entre setmana, tota la bici era els caps de setmana i sense dies de descans”.

Amb aquests comentaris en Francesc Paül es referia que ell al CAC a finals dels vuitanta del segle passat va començar en categories de promoció com a velocista i al rànquing consten grans marques en 100m i 200m. Estem davant d’un cas de pas de la velocitat pura a l’ultrafondisme. Cal deixar constancia també de la gran actuació a Calella del castellarenc Daniel Perales Carbonero que acabà en 10h46’ sent de l’equip barceloní Where is the limit i que també formarà (amb 15 més) la nova secció de triatló del CAC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada