dissabte, 7 de setembre del 2024

Una Festa Inclusiva per a Totes les Edats

Aquest dissabte, Castellar del Vallès ha estat l'escenari d'una jornada esportiva plena d'emoció i inclusió amb la celebració de la 40a edició de la Cursa Ciutat de Castellar. Aquest esdeveniment, amb una llarga tradició, ha destacat novament per la seva aposta per la diversitat i l'esport per a tothom, amb especial atenció a les curses adaptades i inclusives.

L'esport ha demostrat, una vegada més, ser un canal per fomentar la cohesió social i la inclusió. La cursa d'aquest any ha posat èmfasi en oferir espais per a participants de diferents capacitats, consolidant-se com un referent d'esport accessible i inclusiu.

Els més joves han començat la festa esportiva amb una gran energia i entusiasme. La cursa dels petits, que ha comptat amb un total de 64 participants, ha estat un moment entranyable per a les famílies i el públic que ha seguit amb atenció els petits corredors. L'ambient era d'il·lusió, amb nens i nenes que han demostrat el seu esperit competitiu però, sobretot, les ganes de gaudir d'una jornada esportiva.

Els joves han continuat la jornada amb la cursa de mitjans, on 22 corredors han creuat la línia d'arribada. Tot i que el nombre de participants ha estat més reduït, l'esforç i el compromís d'aquests atletes ha estat digne d'admirar. Aquest grup ha demostrat que l'esport no té límits d'edat i que cadascú pot trobar el seu espai per competir i millorar.

Finalment, la cursa de grans ha estat el punt àlgid de la jornada, amb un total de 111 participants. Els corredors, de diferents nivells i experiències, han omplert els carrers de Castellar amb el seu esforç i dedicació, creant un ambient festiu i ple de camaraderia. Aquesta cursa ha demostrat que, malgrat els reptes personals de cadascú, el compromís amb l'esport i la superació són valors compartits per tots els corredors.

La 40a edició de la Cursa Ciutat de Castellar ha estat un èxit rotund, tant en participació com en l'ambient de convivència i inclusió que s'ha viscut al llarg de la tarda. Les curses adaptades, inclusives i per a totes les edats han confirmat la importància de l'esport com a eina de transformació social. Castellar del Vallès ha estat, una vegada més, l'epicentre de l'esport inclusiu, on tothom, des dels més petits fins als més grans, ha tingut el seu moment per brillar.

Ens quedem amb la sensació d'haver viscut una jornada especial, amb el desig de seguir fent créixer aquest esdeveniment en properes edicions. Felicitats a tots els participants!

Resultats cursa 2024

- Cursa petits

- Cursa mitjans

- Cursa grans

diumenge, 25 d’agost del 2024

Cursa popular Castellar del Vallès 2024

Vine a Còrrer Amb Nosaltres!


El pròxim 7 de setembre de 2024 tens una cita ineludible amb l’esport i la comunitat! La Cursa Popular Ciutat de Castellar arriba amb més força que mai, amb un recorregut pensat per a tots els nivells i edats. Tant si ets un corredor experimentat com si t’acabes d’iniciar, aquesta és la teva oportunitat per gaudir de l’ambient, posar-te a prova i formar part d’una tradició que uneix esport i poble.

💥 Sortida i arribada al centre de la ciutat, a la plaça major, amb un circuit que recorre alguns dels carrers del poble.

🎉 No t’ho perdis! Vine a córrer, a caminar o simplement a animar. La Cursa Popular és una festa de la ciutat on tothom hi té lloc.

📅 Horaris
17.15 h, la cursa assistida.
17:30 h, la cursa inclusiva.
18.00 h, la cursa de petits.
18.15 h, la cursa de mitjans.
18.45 h, la cursa de grans.

Inscripcions obertes! Reserva la teva plaça i prepara’t per una jornada plena d’esport, diversió i bons moments.

Inscripcions gratuites i es realitzaran a 


🏃‍♀️ T’hi esperem!

Castellar corre, Castellar es mou!

dijous, 25 de juliol del 2024

Mor el fundador del Club Atlètic Castellar, Ramón Montllor i Melé


Ramón Montllor en una fotografia cortesia de Jordi Torrents al 2011

Ens dol profundament comunicar la trista notícia de la mort del nostre estimat Ramon Montllor i Melé, fundador del Club Atlètic Castellar, que ens ha deixat aquesta matinada a l’edat de 80 anys a causa d’una malaltia.

El Ramon, nascut el 1944 a Sabadell, va ser un apassionat de l’esport des de ben jove. Amb una trajectòria impressionant que inclou la pràctica del futbol, ciclisme i atletisme, va deixar una empremta inesborrable en el món esportiu de Castellar del Vallès i de tota la comarca del Vallès.

La seva vinculació amb l’atletisme va començar de la mà d’entrenadors de renom com l’Albert Sant i l’Àngel Golobart. Tot i les ofertes per convertir-se en ciclista professional, va escollir l’atletisme, on va destacar en les proves de 100, 200 i 400 metres amb la Joventut Atlètica Sabadell (JAS).

El Ramon va ser molt més que un atleta d’èxit. El Club Atletic Castellar s'inicià el 1974 amb el nom d'Associació de Pares del Col·legi El Casal. Un projecte que va néixer com una activitat extraescolar. El 1978 va passar a denominar-se Club Atlètic El Casal i finalment l'any 1983 adopta el nom de Club Atlètic Castellar.

El seu esforç incansable va ser clau en la construcció de les pistes d’atletisme el 1999 i en la consolidació del club, que ha inspirat a generacions d’esportistes.

La seva contribució a l’esport no es va limitar al CAC. Com a entrenador a la JAS de Sabadell i col·laborador amb seleccions nacionals de bàsquet i waterpolo, el Ramon va demostrar ser un entrenador excepcional, capaç de veure el potencial en cada atleta i de guiar-los cap a l’excel·lència.

Els que el coneixíem el descrivíem com "el Gran Montllor". Les seves dites memorables com “el que guanya una cursa no és el que va primer més estona, sinó el que trepitja abans la meta” i “la derrota és la força de la victòria” reflecteixen la seva filosofia de vida i la seva passió per l’esport i l’educació.

La vetlla tindrà lloc demà, entre les 9 i les 11.30 hores, seguida del funeral al Tanatori de Sabadell. Des del Club Atlètic Castellar, volem expressar el nostre més sentit condol a la família i als amics del Ramon en aquests moments tan difícils.

El Ramon Montllor i Melé deixa un llegat impressionant i un buit immens en el nostre club i en els cors de tots aquells que el van conèixer. El seu esperit, dedicació i amor per l’atletisme perduraran sempre amb nosaltres.

Descansa en pau, Ramon. Sempre seràs el nostre gran referent i un exemple a seguir.

dimecres, 5 de juny del 2024

Nota de condol

El Club Atlètic Castellar es suma a les notes de condol expressades desde diferents àmbits de l'atletisme català, al voltant de la mort, de manera sobtada, del president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso.








Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà (autor fotografia: Els Brugers)

Peso era president del Club Atletisme Gavà des del 2012, però la seva dedicació a l'atletisme anava molt més enllà. Va ser un dels fundadors de Carrer Lliure, l’únic mitjà de comunicació en català dedicat exclusivament a aquest esport.

També era un habitual de les competicions de veterans, especialment en el llançament de martell, encara que també havia competit en els 3.000 metres obstacles, una afició que va transmetre al seu fill, Víctor.

El seu esforç per organitzar competicions es veurà reflectit aquest cap de setmana en la vuitena edició de la Reunió de Velocitat Ciutat de Gavà. Va ser també el promotor del Critèrium de llançaments de la ciutat i del gran premi de Marxa. El Club Atletisme Gavà és un dels clubs que més competicions organitza, tant a nivell català com estatal.

La federació catalana ha destacat que "el club ha crescut, en gran part, gràcies a la seva personalitat incansable i propera" en la seva nota de comiat.

En l’àmbit professional, Peso, que residia a Castelldefels, va ser un dels fundadors de l’editorial Petit Camagroc, i també va treballar a l’Editorial Hispano Europea.