TRIATLÈTICEl febrer de 2014 neix una nova secció al Club Atlètic Castellar dedicada a la pràctica del Triatló.

El triatló es una disciplina relativament moderna i que està marcant tendència al món de l'esport dels últims anys. És una disciplina d'excepcional duresa i amb total seguretat una de les pràctiques esportives que està més amunt a la llista d'exigència si parlem de preparació.

L'esport modern del Triatló neix a Hawaii a finals de la dècada dels 70, quan un grup de Marines nord-americans va posar a prova els tres esports que hi intervenen (natació, atletisme i ciclisme) per veure quina era la disciplina més complerta. Anys després neix la que potser és la prova més coneguda d'aquest esport: l'Iron Man de Hawaii. Tot i això, aquesta disciplina ja era practicada als anys 20 del segle passat quan a França es disputava la prova “Les trois esports” (Els tres esports), tot i que l'ordre de les proves era l'invers al d'ara i la llargària molt més curta.
Tot i la duresa de les proves d'aquesta modalitat, no és impediment perquè cada vegada sigui més gent la que practica aquest esport. I la vila de Castellar no és una excepció. No fa gaire temps, al novembre del passat any, naixia una nova secció al Club Atlètic Castellar (CAC). Una secció dedicada al triatló. Naixia el Triatlètic Castellar, que sota l'auspici del CAC, va ser el primer equip creat a la vila dedicat únicament al triatló.

Tot comença quan els triatletes Josep Blasco i Joan Ramon Castelló van coincidir en els seus entrenaments diaris i en diverses proves d'aquest esport. Després de moltes converses, els dos van donant forma a la idea d'ajuntar-se per crear un grup d'amants de l'especialitat i poder compartir així la seva passió amb d'altres esportistes de la vila. Després de consultar amb diverses entitats castellarenques, Blasco i Castelló decideixen associar-se al CAC, donat que és on veuen més possibilitats d'expansió i progressió. Al CAC hi gaudeixen de la possibilitat de tenir un entrenador, instal·lacions adequades i facilitats per la pràctica de l'esport en quant a inscripcions i orientació.

“El triatló et demana una rutina diària d'entrenament d'un mínim d'un parell d'hores i sortir els caps de setmana amb la bici o a córrer. Aquí a Castellar ens queda penjada la natació”, explica Blasco. “Tot i que el triatló pot semblar un esport difícil i inaccessible, tothom el pot practicar. Qui vulgui només ha d'adreçar-se al CAC i serà orientat”.


Per informació: 
El telèfon d’informació 93 7147354

Club Atlètic Castellar
08211-Castellar del Vallès, Vallès Occidental
C/ Garrotxa, s/n 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada