dijous, 25 de juliol del 2024

Mor el fundador del Club Atlètic Castellar, Ramón Montllor i Melé


Ramón Montllor en una fotografia cortesia de Jordi Torrents al 2011

Ens dol profundament comunicar la trista notícia de la mort del nostre estimat Ramon Montllor i Melé, fundador del Club Atlètic Castellar, que ens ha deixat aquesta matinada a l’edat de 80 anys a causa d’una malaltia.

El Ramon, nascut el 1944 a Sabadell, va ser un apassionat de l’esport des de ben jove. Amb una trajectòria impressionant que inclou la pràctica del futbol, ciclisme i atletisme, va deixar una empremta inesborrable en el món esportiu de Castellar del Vallès i de tota la comarca del Vallès.

La seva vinculació amb l’atletisme va començar de la mà d’entrenadors de renom com l’Albert Sant i l’Àngel Golobart. Tot i les ofertes per convertir-se en ciclista professional, va escollir l’atletisme, on va destacar en les proves de 100, 200 i 400 metres amb la Joventut Atlètica Sabadell (JAS).

El Ramon va ser molt més que un atleta d’èxit. El Club Atletic Castellar s'inicià el 1974 amb el nom d'Associació de Pares del Col·legi El Casal. Un projecte que va néixer com una activitat extraescolar. El 1978 va passar a denominar-se Club Atlètic El Casal i finalment l'any 1983 adopta el nom de Club Atlètic Castellar.

El seu esforç incansable va ser clau en la construcció de les pistes d’atletisme el 1999 i en la consolidació del club, que ha inspirat a generacions d’esportistes.

La seva contribució a l’esport no es va limitar al CAC. Com a entrenador a la JAS de Sabadell i col·laborador amb seleccions nacionals de bàsquet i waterpolo, el Ramon va demostrar ser un entrenador excepcional, capaç de veure el potencial en cada atleta i de guiar-los cap a l’excel·lència.

Els que el coneixíem el descrivíem com "el Gran Montllor". Les seves dites memorables com “el que guanya una cursa no és el que va primer més estona, sinó el que trepitja abans la meta” i “la derrota és la força de la victòria” reflecteixen la seva filosofia de vida i la seva passió per l’esport i l’educació.

La vetlla tindrà lloc demà, entre les 9 i les 11.30 hores, seguida del funeral al Tanatori de Sabadell. Des del Club Atlètic Castellar, volem expressar el nostre més sentit condol a la família i als amics del Ramon en aquests moments tan difícils.

El Ramon Montllor i Melé deixa un llegat impressionant i un buit immens en el nostre club i en els cors de tots aquells que el van conèixer. El seu esperit, dedicació i amor per l’atletisme perduraran sempre amb nosaltres.

Descansa en pau, Ramon. Sempre seràs el nostre gran referent i un exemple a seguir.