dimarts, 21 de setembre de 2010

AQUEST DIUMENGE XIVPUJADA I BAIXADA A CATAFAU: LA JOIA DE LA CORONA DEL CAC

El Club Atlètic Castellar porta trenta-dos anys en el món de l´atletisme de promoció de totes les edats i de tot tipus de competicions i és sota aquesta premissa que ja fa més de trenta edicions del seu cros al desembre, de la seva cursa popular per la Festa Major de setembre, de la milla urbana per l´1 de maig, de la caminada popular el segon diumenge de maig, de la cursa de germanor Togores al juliol, de campionats de Catalunya en pista cada any i … Catafau “la joia de la corona”. Preguntaran: però què és Catafau? Una de les masies més impactants que hi ha a les rodalies , al vell mig de tota una pujada majestuosa. A la tercera Guerra de Carlins al 1874 diu la documentació que va ser morada d´un exèrcit de 3000 soldats. Resultar ser que cada any el tercer diumenge de setembre una cinquantena de persones de Castellar del Vallès es posen en marxa molt de matí per a què no falti res en la gran festa de curses de muntanya que fem a Castellar: la Pujada i Baixada a Catafau (o Cadafalch que d´això els filòlegs van a la grenya). Aquest 2010 es compleixen 14 edicions i cada any són més de tres-cents valents (i algunes valentes) els/les que a les 9 del matí fan el repte sobre el clàssic circuit de sortida a l´Ajuntament pujada a l´Alzina Balladora, masia de Catafau, Coll Moner, Tres Pins i tornada vertiginosa des de l´Alzina Balladora fins a l´Ajuntament,14, 5km en un diumenge sovint amb un temps fresc ideal per a la pràctica de curses de fons ; embrancats en una de les proves més boniques que es realitzen arreu de Catalunya sobre paratges naturals. L´any 2009 va comptar amb gran nivell i el corredor de Cerdanyola Josep Manel Álvarez va ser el guanyador amb una de les millors marques sobre la distància amb 51.23.55 a més de treure un minut al segon , el corredor del Montornès Elies Resina, l´any anterior tercer (52.31). Tercer va ser el corredor del Caldes Pere Rondon (54.25), En dones la guanyadora en la seva primera intervenció a la prova va ser l´atleta del Caldes Libertad Molina (1.04.45) per davant de les vàries vegades campiona la castellarenca a les files del Vic Encarna Garcia (1h.05.14) que va treure cinc minuts a la tercera , la veterana corredora del CAC Montse Bergadà (1.10.46), també un altre any al pòdium.
Cal fer esment especial als sponsors que han ajudat sempre a què s´oferís un esmorzar complert als atletes després del notable esforç, a més dels obsequis per acabar la prova. Així doncs agraïments del CAC envers Forn Sant Jordi, Fruiteria Els Tres Nens .
A més cal deixar constància de les defèrències de Radio Club Castellar per informar solicita i ràpidament de tot el que esdevenia per tot el circuit.
La festa s’acaba a les 11 del matí amb l´entrega dels trofeus als guanyadors .
No us ho perdeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada