dimecres, 20 de març del 2013

EL CAC A LA MARATÓ DE BARCELONA 2013

El corredor etíop Gezahgne Abera, amb un temps de 2h.10:17, i la seva compatriota Lemelen Berha, amb una marca de 2h:34:39, es van imposar en categoria masculina i femenina, respectivament, en la Zurich Marató de Barcelona que diumenge es va disputar a la ciutat comtal amb 18000 participants. Gezaghne Abera, de 34 anys, ha acabat amb vuit anys de domini kenyà a Barcelona, però la seva marca ha estat lluny del seu millor registre (2h.07:54 a Fukuoka el 1999). Lemelen Berha, de només 21 anys, ha recuperat el domini de les etíops a la prova, que no guanyaven des de 2010, millorant la seva millor marca personal de 2h.41:02 (l’anterior era feta a Hengshui el 2012) en gairebé set minuts.

El primer català classificat, aconseguint el títol de campió de Catalunya de Marató, fou el corredor Jaume Leiva, que va entrar en cinquena posició amb un registre de 2h.13'41.

Però al marge dels triomfs, la Marató de Barcelona, amb trenta-set edicions realitzades i un avanç constant d’acceptació i consolidació els darrers anys, és un allau de milers i milers d’històries, senzilles i emotives, de tots els agosarats somniadors que la corren cada un amb el seu repte personal. Aquest any amb l’agreujant de la mort a l’arribada d’un corredor popular de l’Hospitalet.

Aquí s’engloben les històries dels corredors del Club Atlètic Castellar que van participar. Tots ells veterans de l’esport i amb milers de milers de quilòmetres a les cames, com el desafortunat Lluís Garcia que, amb un gran pas en mitja marató per fer una marca per acabar entre els 25 primers, va optar per abandonar amb problemes físics als 30km, o encara més dur per l’atleta veterà del CAC amb moltes maratons Francesc Paul que, amb la inscripció feta fa cinc mesos i amb una gran forma, una lesió la darrera setmana el deixà sense ni poder prendre la sortida; com l’atleta del CAC Pedro Pérez Barrera que realitzà un bon temps de 3.03.21 (rebaixant 15 minuts la seva marca), com el castellarenc Joan Mármol que en aquesta nova marató (i en van moltes) es plantà a l’arribada amb un temps de 3.04.33, com el triatlonià Oscar Bertran que enllestí la marató en 3.07.38 i com, encara darrera, l’aparició a l’arribada d’Albert Valls en 3.15.59 i encara darrere enllestí la seva primera marató un flamant Xavi Múrcia en 3.19.35 i amb el somriure del repte aconseguit: paguen la pena tots els esforços d’entrenaments durant mesos per superar la gran barrera dels 42.195 metres. Ja ho han comentat: “l’any que ve a baixar de les tres hores tots”. *Resultats*

Són les petites grans històries de l’atletisme popular que fan únic aquest esport. Felicitacions a aquests set campions del CAC. 

EL CAC ALS CAMPIONATS D´ESPANYA A ANTEQUERA

Els Campionats d’Espanya júniors en pista coberta s’han celebrat aquest cap de setmana a la localitat andalusa d’Antequera, amb participació del Club Atlètic Castellar en la persona de Daniel Garcia que havia assolit la mínima exigida en 400 metres per estar entre els millors d’Espanya. Daniel no es va poder classificar per la final a la seva sèrie però va assolir el rècord del CAC amb la gran marca de 51.29 i genera moltes esperances de cara a l’aire lliure. Més participació castellarenca tingueren al salt de perxa amb l’ex-atleta del CAC a les files del FCB Marc Vela que tingué una molt bona actuació i acabà tercer amb 4.60. *Resultats*

L´ATLETA DEL CAC MANOLO REAL CAMPIÓ DE CATALUNYA MÀSTER
El passat dissabte 16 de Març de 2013 se celebrà en el marc de la fira del corredor de la Marató de Barcelona l’entrega de premis de la I Copa Catalana de Curses d'Ultra Resistència 2012 per part de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya). 

Aquesta prova es compon de 4 curses d’ultra resistència d’entre 92 i 108 quilòmetres i entre 3.000 i 5.000 metres de desnivell positiu. Hi ha 4 categories por sexe: Sènior, Veterà, Màster i Super Màster.

El guanyador de la categoria màster per haver quedat millor col·locat a les quatre competicions va ser el gran ultrafondista del CAC Manuel Real, que amb aquest gran triomf augmenta el seu gran currículum en el món de les ultradistàncies. L’entrega de trofeus fou realitzada per Conxita Rusinés, gerent de la FEEC, i per Eduard Celades, brand manager de Lafuma Iberia, marca patrocinadora de la Copa Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada