diumenge, 8 de març del 2020

Gina Torres campiona de Catalunya de marxa


A la pista coberta de Sabadell ahir es van disputar els Campionats de Catalunya sub14 on s'havien classificat dues atletes del CAC; en primer lloc una fantàstica Gina Torres que s'ha convertit en la campiona catalana de 2000m. marxa amb 10'33" demostrant ser una gran promesa de l'especialitat amb una enorme capacitat tècnica, en segon lloc una fantàstica Laia Ribera que ha quedat sisena en llançament de pes amb 9.34, lluny del seu rècord castellarenc que l'hagués catapultat al pòdium, tot demostrant un enorme futur al món dels llançaments, felicitacions a totes dues!

AJORNADA LA MARATÓ DE BARCELONA, ELS SOMNIS HAURAN D'ESPERAR

Després de 44 edicions seguides al març la prova mítica de la marató de Barcelona, que s'havia de celebrar el 15 de març, s'aplaça a l'octubre per la precaució davant l'epidèmia del coronavirus, de fet també s'ha suspés la mitja de París o la marroquina dels Sables.
Des de fa mesos una colla de castellarencs estan entrenant de valent més de 100km a la setmana amb l'objectiu de completar el millor possible els 42.195 metres... ara caldrà esperar. Entre ells es troba el millor fondista castellarenc de la història, Xavi Planas, amb la il·lusió d'aconseguir un nou rècord local absolut,de fet, no fa un mes va aconseguir el de mitja marató a Barcelona amb 1h9'11". Està en la millor forma possible, però caldrà esperar. De fet el rànquing absolut del CAC en curses masculines, amb 1000 atletes enregistrats els darrers 45 anys destaca amb 4 noms: Toni Creus en tanques, Omar Vizuete amb tots els rècords en proves de velocitat, Xavi Ballester en migfons i Xavi Planas en fons: 3000m, 5000m, 10000m i mitja marató , a més de rècords en pista coberta i ruta. Tot i així hi ha una prova sorprenent: la :marató on al rànquing posa que el rècord CAC està en poder de Pere Puigdomènech des del 1981 a New Lamark, però què va passar allà? si busquem documentació trobarem que fou la 11a marató de Neuf-Brisach a l' Alsàcia (el secretari del CAC del 1981 el va escriure malament amb la seva Olivetti) on a l'arribar en 28ena posició en Pere Puigdomènech va fer aquest vell, amb quasi 40 anys i impressionat record (2h28'52"), per cert tot i que tenia fitxa del CAC com a club va posar Catalunga i darrera els seus dos amics amb marca de 2.30, els històrics i cèlebres maratonians dels vuitanta Rafa Garcia (campió a Barcelona) i Jordi Jorba. Alguns diumenges corrent per Togores al grup del CAC ens ha aturat precissament , un senyor, ja gran, passejant i ens ha dit "encara tinc el rècord!!!",fins a quan?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada