dilluns, 23 de febrer del 2009

MARC VELA, ÀNGEL VILALTA I L´EQUIP MASCULÍ DE RELLEUS CADETS CAMPIONS DE CATALUNYA. ALEXANDRA BAYO BRONZE.

En jornades de dissabte i diumenge matí i tarda es van disputar durant tot el cap de setmana passat a Vilafranca del Penedès els campionats de Catalunya individuals en pista coberta d´atletisme per a les categories infantil , cadet i juvenil i on per part del CAC els pòdiums van venir el dissabte a la tarda amb dos atletes i el diumenge amb els relleus i una atleta.

El primer en convertir-se en campió de Catalunya va ser el cadet Marc Vela al salt de perxa quan amb 3.80 va assolir la primera posició i, a més, és la millor marca espanyola actual de la seva categoria. Es tracta del cinquè campionat de Catalunya que guanya Marc Vela consecutiu: un nou premi al treball constant de molts anys.

Poca estona més tard un altre castellarenc arribava a l´or; va ser a la prova d´alçada on el triomfador fou el juvenil amb rècord CAC Angel Vilalta amb 1.80 (quinze centímetres per davant del segon). És la primera vegada que assoleix un pòdium de tal nivell un noi que porta deu anys a la pràctica de l´atletisme i amb esforç, dedicació i il·lusió ha arribat el més amunt.

El diumenge vingueren la resta de pòdiums quan els cadets del CAC al relleu 4x200 metres (Marc Martin, Francesc Fernández, German Escolano i Dani Garcia) amb 1.43.5 quedaren primers, malgrat haver classificat per la final com a tercers; un altre gran èxit. Per últim, Alexandra Bayo arribava als 3.10 de salt de perxa que la consolidaven com a medalla de bronze juvenil , nou record de Castellar del Vallès femení de la prova i un altre premi a la perseverança. Felicitacions a tots.

La resta del CAC no tingué el premi dels pòdiums , però si el gran mèrit d´haver fet marques per estar classificats entre els dotze primers catalans i concursar en les finals.

Els primers en participar van ser els infantils el dissabte al matí i el resultat més destacat va ser el quart lloc a la final dels 2000 metres del Jordi Torrents amb 6.48.45 després de mantenir-se per les primeres posicions tota la cursa i fer un emocionant sprint final en lluita per al tercer lloc. Tot sent el seu primer any a la categoria té unes expectatives encomiables. També és remarcable el finalista Guillem Arderius que amb problemes musculars va assolir un cinquè lloc als 60m. tanques (11.04) amb rècord CAC a l´igual que a la llargada (4.41), mentre Mireia Bella competia amb molt nivell a l´alçada acabant sisena amb marca personal de 1.32 a l´igual que la finalista en pes Maria Benedicto tot acabant vuitena amb rècord CAC de 9.05 a 60 centímetres de les medalles. També va destacar el novè lloc de triple de Dani Benítez amb 9.10 i el desè de pes amb 8.22, mentre Marta Gibert també era la desena en perxa (1.50) i el relleu 4x200m. (Viciana, Arderius, Benítez i Torrents ) foren sisens amb 1.59.15.

A la tarda del dissabte va ser el torn del salt de perxa cadet masculí on Alejandro de la Torre tingué la seva primera experiència en finals i s´hi defensà força bé amb 2.40 de salt i onzè lloc final , mentre Àlex Garcia amb mol bones expectatives però molta mala sort quedà eliminat. Ànims.

A la vegada que s´hi disputava la perxa tos dos participants del CAC en 60 metres tanques masculí (Dani Garcia) i femení (Laia Catalan) s´hi classificaven per les finals en les quals Garcia feu sisè amb 9.82 i la Laia arribà vuitena amb 10.76. Per últim al llançament de pes juvenil tots dos representants del CAC feien marca personal i Aitor Ríos acabà sisè català amb 12.02 i Marçal Benedicto desè amb 10.00.

El diumenge altres atletes del CAC també patiren infortunis com Sergi Vellido desqualificat als 3000 metres juvenils per sortida de pista a l´igual que Dani Garcia als 300 metres on després de classificar-se per la final amb 39.20 (mínima campionat d´Espanya) tingué la mateixa mala fortuna d´en Sergi. Per últim, el diumenge Marc Gili va tenir una molt bona actuació en salt de perxa juvenil i acabà setè amb 3.30 , mentre la Marta Bayo realitzà tres nuls en perxa femení cadet i Gerard Gili acabà novè al pes cadet (9.09). Uns molt bons resultats globals de les noves generacions d´atletes del CAC.