dissabte, 21 de maig del 2011

EL CAC ACABA LA PRIMERA DIVISIÓ DE LA LLIGA CATALANA PRIMER EN HOMES I TERCER EN DONES

Quan el diumenge passat a quarts de nou del vespre s´havia acabat a les pistes de Castellar del Vallès l´encontre femení de Primera Divisió de la Lliga Catalana l´alegria era enorme en tot el col.lectiu de gent del CAC perquè s´havia assolit una fita històrica : mantenir tots dos equips absoluts a primera divisió i dels millors classificats; hi havia esperances d´aconseguir-lo però ni el més optimista s´imaginava aquests resultats després de la pèrdua per fixatges de set atletes la present temporada que han estat feliçment substituïts per nous i prometedors atletes locals.

Aquest resultat de tanta qualitat evitant per primer cop el descens de les dues últimes es va aconseguir per tot el col.lectiu. És evident que hi havia algunes grans atletes que van donar molts punts al CAC, però també van ser moltes des de cadets a veteranes que s´esforçaren i se sacrificaren de valent per poder assolir un triomf de totes. De tal manera que totes van tenir una gran actuació i podem començar per Irene Sánchez que va ser tercera als 100m. i segona als 200m amb marca personal de 27”85 i acompanyada d´Alba Roca vuitena en les dues proves; seguim amb l´Anna Olivé que va ser segona als 400m. i quarta als 800m., però molt ben ajudada per la veterana Rosa Gili a la volta i la juvenil Alba Peris , tot ímpetu , als 800m; continuem; amb la Núria Ciureneta que va reemprendre entrenaments i va tornar a la competició per intentar ajudar a que el CAC es mantingués en primera i va acabar cinquena dels 1500m acompanyada de la Mònica Córdoba setena (de les 16 de cada prova); s´ha de parlar també de les fondistes veteranes Anna Gil i Anna Martí que complirem als 5000m., de la Laura Vílchez que acabà tercera dels 3000 obstacles i encara s´atreví amb uns bons 400m. tanques (tot i que dos dies abans estava coixa) . Per cert als 3000 obstacles també participà la Lara Carballo patint de valent , però donants més punts a l´equip. Cal parlar també de l´Anna Catalan fent un munt de punts en les dues proves de tanques, de la Marta Bayo quarta en perxa amb 2.50 i cinquena en 100m. tanques; de les fondistes reciclades en marcadores Gemma Homet i Maria Duran que van donar l´expressió de l´esforç emotiu a les pistes, de la Mireia Bella i la Patricia Corral responent en alçada , de la Maria Benedicto fent rècord personal i una de les millors marques de la història del CAC en llargada: 4,63, de la Marta Gibert responent en perxa i la Núria Lorente en triple, de la forta Judith Torrents en triple superant els 10m i en llargada novena del segon lloc amb record CAC en pes de Míriam Ortiz i, a més, bona actuació en javelina acompanyada per la Maria Losada i en pes per una recuperada i animosa Maria Garcia; de la Montse Méndez cinquena en disc i quarta en martell aportant molts punts al gran èxit col.lectiu tot acompanyada de la Sònia Benítez i acabant amb uns relleus solvents on encara es va poder veure gent nova com l´Alícia Lazaro. Totes elles, absolutament totes, són les grans responsables d´un dels èxits de més envergadura de la ja llarga història del CAC.
Els elogis pels homes són equiparables a la crònica anterior. Cal posar igual èmfasi alhora de valorar els molts punts fets per alguns com l´esforç angoixant de més d´un per arribar com Joshua Fernández als 400m. tanques fins al límit i amb caiguda a la última tanca o Raúl Mulas als 3000 m. obstacles amb un objectiu acabar com fos i assolir uns punts vitals o el pundonorós Josep Margalef amb problemes físics abans de la sortida amb conats de desfalliments al mig de la prova dels 5000m. i acabant amb un sprint a tots els límits per fer un punt més. I tots aquests punts van donar com a resultat final:CAC 382 P. Vic 374, Granollers 361, Girona 322 Cornellà 311 Lleida 310 Andorra 247 i Canaletes 234; guanyant per primer cop a equips com Vic o Girona i el CAC amb uns atletes excepcionals com Àngel Vilalta que tornava a fer rècord junior del CAC amb 1,97 d´alçada guanyant la prova i tercer Guillem Arderius amb 1.82 o un immens Xavi Planas que quedava tercer dels 5000 metres i una hora mitja després segon als 1500m. quasi baixant de 4’ i sisè un recuperat Manel Vaca amb 1.17.23 o un Josep Maria Bea que acabava sisè del llançament de martell als 69 anys¡¡¡¡¡¡ acompanyat d´un Jonathan López que ha estat finalista en martell i disc o un Toni Creus quart en pes i assolint molts punts als 110m. tanques o uns velocistes quedant dels primers com Marc Villanueva, Víctor Candela o Dani Garcia o un German Escolano quedant cinquè als 3000m. obstacles, mentre que els decatlonians del CAC també responien i es plantaven a les primeres posicions de llargada i disc (Marc Gómez) o triple i javelina amb rècord personal (Marçal Benedicto) i, a la vegada, Adrià Sansa responia a la marxa, Alex Garcia a la llargada, Marc Gili a la perxa, Ruben Corral al pes, David López tornava a ser un gran llançador de javelina i de 400m. acompanyat per Marc Gamero fent marca personal de nivell amb 54.97 ,i a la fi en relleus 4x100 es guanyava la prova amb Fernández, Llunell, D. Gómez i Villanueva amb 45.69 i encara es defensaven al 4x400 amb Arderius, Fernández , Val i Pombo que ja havia guanyat la seva sèrie de 800m.
Un dels grans dies de la història del Club Atlètic Castellar que està més amunt que mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada