dimarts, 25 de setembre del 2012

ENCARNA GARCIA I XAVI PLANAS GUANYEN LA XVI PUJADA I BAIXADA A CATAFAU

El diumenge passat, en un matí en principi amb el cel tapat, amb fresca i sol i propici a l’esport, es va disputar una de les curses més valorades pel CAC: la Pujada i Baixada a Cadafalch en la seva ja XVIa edició.

La que va començar com una aposta del Club Atlètic Castellar per promocionar les curses de muntanya a Catalunya s´ha anat fent durant molts anys i aquesta vegada han estat més de cent els atletes de tot Catalunya que s’han enfrontat al repte de fer “un Catafau”. Es tracta d’una dura prova de quasi 15km que, malgrat els esplèndids paratges i l’enorme vistositat dels indrets per on passen els corredors, es caracteritza per una notable duresa amb sortida des de la porta de l´Ajuntament de Castellar, pujada cap el Puig de la Creu fins l’Alzina Balladora, trencall a l’esquerra per enfilar cap a Catafau, després planar pel Coll Munner, Quatre Camins i baixada frenètica cap a la Vila. 

Així aquests fondistes valents sortiren de Castellar i de seguida es va veure que el més fort era el gran atleta del CAC que hi competia per tercer cop, Xavi Planas, el seu temps fou de 55‘02”; darrere aparegué el corredor de Cardedeu David Margineles a més de tres minuts expressant una cursa d’una superioritat absoluta d’en Planas. El tercer a l’arribada va ser el veterà castellarenc Salvador Arrabal (59’39) i al costat el corredor del CAC Lluís Garcia (59’42). Cinquè va ser un molt recuperat David Jaen (1.01’00) i a poca distancia un altre castellarenc, Xavi López (1.01’30). L’últim atleta  del CAC al top ten va ser Josep Surroca  en una molt meritòria vuitena posició final amb 1.02’29, marca personal i cada cop més fort, i tres segons després feia l’entrada un castellarenc també amb enorme progrés: Xavier Martin.
Altres castellarencs també accediren als pòdiums per ser dels primers de la prova com Francesc Paul (primer veterans C) i en veterans de més de 60 anys el campió fou Joan Moreno, amb una excel·lent cursa i uns molt bons 1.04’01, rècord de la categoria. Altres atletes de Castellar o del CAC a línia d’arribada foren Jordi Graells (1.03.31), Joan Mármol (1.05’39), Josep Lluís Arrabal (1.06’08), Raul Cardo (1.06’59), Idelfons Oñate (1.07’34), Javi Múrica (1.07’14), Josep Agell (1.07’57), Oscar Bertran (1.08’09.), Ferran Martori i David López (1.09’00), Josep Calvet (1.12’30), Eduard Escribano (1.12’46 1r Categoria Joves), Víctor Moreno (1.13’36), i Manel Cubero (1.18’21). Pel que fa a la cursa femenina la campiona va ser, com durant molts anys, l’atleta local Encarna Garcia amb 1.03’12, traient més d’un minut a la terrassenca Nimfa Chavez, i tercera la castellarenca Pilar Munt. Encara assolien ser primeres per categoria les atletes del CAC Carina Figueras i Sònia Molina. La festa finalitzà a les 11hores amb el millor dels ambients on es procedí a l’entrega de trofeus per part de la regidora de l’Ajuntament de Castellar Pepa Martínez i el president del CAC Àngel Garcia.
La propera competició atlètica a organitzar pel CAC seran els Campionats del Vallès a les pistes, els darrers dos diumenges d’octubre. RESULTATS CURSA

2 comentaris: