dimecres, 25 de setembre del 2013

ENCARNA GARCIA I JORDI JIMENEZ GUANYEN LA XVII PUJADA I BAIXADA A CATAFAU



El diumenge passat en un matí en principi amb el cEl tapat, amb fresca i sol, propici a l’esport, es va disputar una de les curses més valorades pel CAC: la Pujada i Baixada a Cadafalch en la seva ja XViI a edició. 

La que va començar com una aposta del Club Atlètic Castellar per promocionar les curses de muntanya   Catalunya s´ha anat fent ja molts anys i aquesta vegeda han estat més de cent els atletes de tot Catalunya que s´han enfrontat al repte de fer “un Catafau” . Es tracta d´una prova de quasi 15km que, malgrat els esplèndids paratges i l´enorme vistositat dels indrets per on passen els corredors, es caracteritza per una notable duresa amb sortida des de la porta de l´Ajuntament de Castellar, pujada cap el Puig de la Creu fins l´Alzina Balladora , trencall a l´esquerra per enfilar cap a Catafau , després planen pel Coll Munner, Quatre Camins i baixada frenètica cap a la Vila. 

Així aquests fondistes valents sortiren de Castellar i de seguida es va veure que el més fort era l´històric migfondista del CAC un altre cop entrenant i que competia per primer cop, Jordi Jiménez, el seu temps fou de 55 ‘ 30”, darrera aparegué un altre històric del CAC com és Lluís Garcia a més d’un minut, el tercer a l'arribada va ser el jove castellarenc Carles Delgado (59.39) i al costat el corredor de Cardedeu David Marginedas. Cinquè va ser un terrassenc Pablo Baietti (1.01.00) i a poca distancia el sabadellenc Jaume lARA (1.01.30). L´últim atleta del CAC l al top ten va ser David Jaen en una molt meritòria novena posició final amb 1.02.29, marca personal i cada cop més fort. Altres castellarencs també accediren als pòdiums per ser dels primers de la prova com Javier López (primer veterans c)í en veterans de més de 60 anys el campió fou Manel Cubero amb una excel.lent cursa i uns molt bons 1h15’01”; record de la categoria. Altres atletes de Castellar o del CAC a línia d’arribada foren Joan Mármol, Josep Lluís Arrabal Raul Cardo Idelfons Oñate, Javi Múrcia (rebaixant la seva marca tres minuts),), Josep Calvet, Angel Cortés, Albert Cerezo, Gervasio Garcia, David Fortes, Manolo Hoyo. Pel que respecta a la cursa femenina la campiona va ser, com durant molts anys,  una atletalocal Encarna Garcia amb 1.05.12.24. treint més de cinc minuts a la castellarenca Laura Vílchez i tercera l’ atleta del CAC Mariona Jordài , encara assolia ser primera per categoría la histórica Montse Bergadàs. La festa finalitzà a les 11hores amb el millor dels ambients on es procedí a l´entrega de trofeus per part de la regidora de l´ajuntament de Castellar Pepa Martínez i el president del CAC Àngel Garcia .

1 comentari: