dimarts, 10 de setembre del 2013

EVA LORENTE I JORDI TORRENTS GUANYEN LA XXXI CURSA POPULAR DE CASTELLAR

Aquest dissabte passat dins dels actes de la Festa Major de Castellar del Vallès es va celebrar la XXXI Cursa Popular de Castellar, organitzada pel Club Atlètic Castellar i l’Ajuntament. Aquest any ha estat radicalment diferent a la d’edicions passades perquè amb les pluges torrencials de les primeres hores de la tarda es presuposava que seria un altra activitat suspesa (com la patinada) malgrat les cinc-centes inscripcions, però la desaparició de la pluja a partir de les sis va significar que només s’anulés la cursa dels petits (alguns van córrer la dels mitjans) i que es donés  la sortida al carrer Balmes fins a l’arribada a la Plaça de la Llibertat a la cursa dels mitjans a les 18h20 sobre 2500 metres, i on el guanyador, com l’any passat i seguit de Jesús Moreno de Viladecans, fou el corredor de Sant Boi Àlex Salas, seguit Suriol Avellaneda del CAC, el castellarenc Àngel Peña, Pol Garcia, Jaume Homet fins a quaranta participants, i mentre en noies la primera de la cursa fou l’atleta de la JAS Marta Romance, seguida d’Irina Belmonte i les corredores del CAC Gisela Surroca i Judith Viñas, i darrere Aina Muñoz, Alba Eguía, Emma Costa, Carla Pintó, Lluna Clarà, etc. I encara de les primeres de la cursa va aparèixer la benjamina del CAC Clàudia Alarcón.

La última prova fou la cursa gran;  la prova reina congregà a cent-cinquanta corredors i corredores que amb un gran expectacle i nivell completaren un circuit de 5500m, sent el guanyador el corredor castellarenc de  la JAS  Jordi Torrents que va tenir una gran actuació i va assolir un triomf merescut i premi a les grans marques assolides els darrers temps en pista; segon va ser l’atleta del CAC  i guanyador  l’any 2012 Manel Vaca, tercer el seu company d’equip  i castellarenc Jordi Jiménez que va demostrar que torna a tenir un gran nivell, quart un combatiu Lluís Garcia i la resta de corredors locals ho van fer molt bé i el primer fou en Xavi López, el segon fou el júnior Albert Ortigosa i darrere Xavi Estebanell, Josep Surroca, Manel Rusiñol, Joan Losada, Marc Gallego, Josep Margalef, Xavi Múrcia, Dani Garcia, Oscar Bertran, Pepe Andújar, Iván Guillén, Liam Sarri, Miquel Romero, Miquel Arnaldo, Albert Cerezo, Albert Moreno, Manuel Cubero, Aleix Mata, Angel Cortés, etc.

A l’apartat femení aquest any la guanyadora va ser la segona de l’any passat, la castellarenca Eva Lorente, seguida de Laura Vílchez, Mònica Còrdoba i Pilar Munt, mentre que en l’apartat de les cinc locals els premis foren per Mariona Jordà, Isabel Criachs, Mari Carme Escobar, Vanessa Martínez i Alba Reig.
La festa es va acabar al voltant de les 8 de la tarda quan el regidor de l’Ajuntament Pepe González i Jordi Graells en representació del CAC entregaren els 60 trofeus i medalles. Una nova cursa popular i una nova satisfacció del CAC de promoció de l´atletisme popular de petits fins a veterans. La festa continuarà el proper 22 de setembre a les 9 h del matí amb una nova pujada i baixada a Cadafalch.

*Fotografies*

JUAN MORENO GUANYA LA CURSA POPULAR DE MATADEPERA

El dissabte passat es va disputar la Cursa Popular de Matadepera en motiu de la seva Festa Major, que va comptar amb quasi 500 corredors i entre ells l’atleta del CAC Juan Moreno, que sobre 10km assolí una molt meritòria primera posició final a la categoria dels veterans amb un gran temps de 40.53. Juan Moreno està tornant a agafar la bona forma que el portà l´any passat al sots-campionat d´Espanya. Juan estigué acompanyat per Joan Garcia que també realitzà una bona cursa amb 41.23.