dilluns, 25 de gener del 2021

Nova zona d’arbres a les pistes d’atletisme de Castellar

“Els arbres són excel·lents filtres per la contaminació urbana, regulen el flux d’aigua i en milloren la qualitat; un arbre pot arribar a absorbir 150 kg de CO2 a l’any. Els arbres col·locats de forma adequada a través de les seves fulles poden abaixar la temperatura de entre 2 i 8 °C, passar estones a prop dels arbres millora la salut física i mental... Alguns d’aquests comentaris es recullen en un document de la FAO (Food and Agriculture Organization).” 

Aquest mes de gener, a les pistes d’atletisme de Castellar veiem el fruit d’una demanda que els socis de l’entitat fa anys i anys que reclamem. 

Quan arriba la calor i s’organitzen campionats o anem a entrenar no tenim espais ombrívols exteriors on protegir-nos. 

El març de 2019 ens vam posar en contacte amb l’Institut d’Agricultura i Jardineria les Garberes i els vam plantejar la possibilitat de crear espais d’ombra. De seguida van veure la possibilitat d’intentar-ho dur a terme a partir de projectes paisatgístics de grau mitjà i superior. 

L’Institut es va posar en contacte amb l’ajuntament i van aconseguir el finançament per la compra dels arbres (13 moreres i 7 oms) i la terra (4.000€). El mateix institut ha redactat el projecte que inclou l’execució amb la seva mà d’obra. 

La pista d’atletisme és un parc incabat, des de l’entitat pensem que totes les millores que es facin en aquest sentit faran més atractiu, ric i agradable aquest espai públic que encara és molt erm. Esperem que en un futur no molt llunyà podem seguir executant projectes que millorin la qualitat d’aquest espai esportiu de Castellar, perquè tothom qui ho desitgi en pugui gaudir fent esport o simplement contemplant-lo. 

Agraïm la bona feina de totes les juntes i socis del CAC, de l’Institut d’Agricultura i Jardineria les Garberes i el suport de l’ajuntament de Castellar. 

Junta del Club Atlètic Castellar



Algunes fotografies del procès de plantació dels arbres


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada